Белица - Отлична Туристическа Дестинация (EDEN), България 2009
Начало | Контакти | Карта на сайта
360° Белица | Белица | Форумът на Белица | Семково | Исторически музей | Галерия | Белица.com | Парк за мечки | Читалище | Каталог

Още снимки
Екотуризъм в Белица > ЕКО новини от Белица > Изключително интересно за посетителите премина първия опознавателен тур на Белица

РЕКЛАМИРАЙТЕ ТУК!

360° панорами от община Белица, Семково, Парка за мечки и Южна Рила

Изключително интересно за посетителите
премина първия опознавателен тур на Белица

29 март 2017

Първият опознавателен тур на Белица от общо двата планувани, премина изключително интересно за посетителите. Посещението се състоя на 28 и 29 март. Опознавателният тур на ЕДЕН дестинация Белица е част от изпълнението на дейностите по проект "Комуникационна кампания за популяризиране на ЕДЕН дестинациите от България – II".

Дестинация Белица бе посетена от Дияна Мечкарска и Христо Янев, ключови туристически фигури за българския туристически пазар. Както по-рано съобщихме, Дияна Мечкарска e блогър и член на Асоциация на собствениците на туристически он-лайн медии, а Христо е собственик и мениджър на туроператор ВИП Сливен. Той е и член на управителния съвет на Българската асоциация за алтернативен туризъм.

В първия си ден в Белица гостите бяха посрещнати в Туристическия информационен център, където първоначално се запознаха с легендата за Бела Ица. Последва завладяваща обиколка на Историческия музей в града, където се запознаха с историята на Белица и нейното културно богатство.

Във втория си ден в Белица, Дияна и Христо посетиха Белишки скали и част от водопадната каскада "Белишка пъстрина", водопада "Казаните" и скалната статуя "Бела Ица". Крайната спирка от посещението бе Парка за танцуващи мечки. За да достигнат до тях, гостите на Белица бяха част от офроуд приключение, което започна от м. Поленето, премина през билото по стария път за Семково при м. Маленец, за да достигне до м. Св.Никола, където то продължи по асфалтовия път за Парка.

Посетителите бяха посрещнати от Димитър Иванов, управител на Парка за танцуващи мечки. Той бе техния гид при последвалата обиколка из алеите му, където ги запозна с историята на Парка, научиха подробности за неговите обитатели, както и допълнителна информация за мечката като вид.

Дияна Мечкарска и Христо Янев бяха очаровани от историческото наследство на Белица и заобикалящата я природа, с нейните забележителности.

Напомняме Ви, че следващата седмица (04 и 05 април) ще бъдем посетени и от Cezar Dumitru и Petrus Lungu, популярни блогъри от съседна Румъния.

 

РЕКЛАМИРАЙТЕ ТУК!

Рекламирайте в сайта за Екотуризъм в Белица

BGEN

05.12.2018
Белица с 29 рисунки в конкурса "Моята ЕДЕН дестинация в България" 2018

* * *

27.09.2018
Стартира втори конкурс за детска рисунка "Моята EDEN дестинация в България"

* * *

05.04.2017
Гостите от Румъния преминаха втория опознавателен тур на Белица

* * *

29.03.2017
Изключително интересно за посетителите премина първия опознавателен тур на Белица

* * *

25.03.2017
Опознавателни турове в Белица по проекта за популяризиране на ЕДЕН дестинациите в България

* * *

24.10.2016
ЕДЕН дестинация Белица в онлайн бюлетина на Министерството на туризма

* * *

02.08.2016
Белица с четири рисунки в конкурса "Моята ЕДЕН дестинация в България"

* * *

01.06.2016
Конкурс за детска рисунка "Моята EDEN дестинация в България"

* * *

10.02.2016
Ще популяризират EDEN дестинация Белица по европейски проект

* * *

23.04.2014
Да изчистим Белица за един ден - 26 април 2014

* * *

02.03.2014
Четири големи "гаро"-та огряха Белица на 2 март

* * *

21.01.2014
Бабино хоро в Белица

* * *

11-12.11.2013
EDEN дестинация Белица – част от VIII среща на EDEN Мрежата в Брюксел

аа
Знаете ли, че Белица е Отлична туристическа дестинация за 2009г.?
Да
Не


Тракийските светилища в общ.Белица

Warning: include(counter.html) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/belitsa/public_html/ecotourismbelitsa.com/footer.php on line 13

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'counter.html' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php53/root/usr/share/pear:/opt/cpanel/ea-php53/root/usr/share/php') in /home/belitsa/public_html/ecotourismbelitsa.com/footer.php on line 13
За Белица | Транспорт | История | Семково | Пешеходен туризъм | Хоби туризъм | Настаняване

Всички права запазени!
Община Белица


KKeliov Design